Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internet trgovine topekstenzije.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot-UPB2). Sa internetskom trgovinom topekstenzije.com (u daljnjem »trgovina« ili »topekstenzije.com«) upravlja tvrtka RA13 d.o.o, davatelj usluga e-trgovine (u daljnjem tekstu „ponuditelj“).

Opći uvjeti poslovanja odnose se na poslovanje online trgovine topekstenzije.com, prava kupca i poslovnog odnosa između pružatelja i kupca.

Dostupnost do informacija/ dostupnost informacija

(sažetak zakonodavstva)

Ponuditelj se obavezuje da će kupcu uvijek pružiti sljedeće informacije:

*1) identitet tvrtke (naziv i sjedište, matični broj)

*2) kontaktne informacije koje korisniku omogućuju brzo i učinkovito komuniciranje (e-pošta, telefon)

*3) bitne karakteristike proizvoda ili usluga (uključujući prodajne usluge i jamstva),

*4) dostupnost artikala (svaki artikl ili usluga, koja je u online ponudi, treba biti dostupna u razumljivom roku),

*5) uvjeti isporuke artikala ili usluga (način, mjesto i rok isporuke),

*6) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno navedene te moraju biti jasno prikazane, bez obzira na to da li već sadrže poreze i troškove prijevoza

*7) način plaćanja i isporuke,

*8) vremenska valjanost ponude

*9) vremenski rok u kojem je još uvijek moguće povući se iz ugovora i uvjete za povlačenje; štoviše, ako i u kojoj mjeri kupac vraća artikl,

*10) obrazloženje žalbenog postupka, uključujući sve podatke osobe za kontakt.

Ponuda artikala

Cijene su prikazane kao redovne ili snižene cijene. Redovne cijene su preporučene prodajne cijene proizvođača ili uvoznika, ili cijene koje je sam ponuditelj odredio. Online ili snižena cijena je cijena koja se primjenjuje na online kupnju u slučaju 100 % gotovinske uplate ili plaćanja unaprijed s prijenosom na TRR.

Načini plaćanja

Davatelj usluga nudi sljedeće načine plaćanja:

* gotovinom pri preuzimanju,
* sa prijenosom na račun upravitelja RA13 d.o.o – po predračunu
* sa karticom,

Ponuditelj kupcu izdaje račun (fakturu) preko trajnog medija s odvojenim troškovima i uputama o povlačenju iz kupnje i stavkama o povratu artikla, ako je to potrebno i moguće.

Kupoprodajni ugovor (narudžba) pohranjuje se elektronički na e-mailu davatelja usluge. U slučaju narudžbe kupac dobiva potvrdu narudžbe putem e-maila. Kupac može zatražiti (ugovor/narudžbu) od pružatelja usluga

Cijene

Cijene uključuju 22% PDV, osim ako nije izričito navedeno drugačije i vrijede od 1.7.2020 do daljnjeg.

Cijene su važeće u vrijeme dodjele ugovora i nemaju unaprijed određenu valjanost.

Cijene se primjenjuju u slučaju plaćanja gore navedenim načinom plaćanja, a prema gore navedenim uvjetima.

Unatoč izvanrednim naporima da se osiguraju najnoviji i točniji podaci, moguće je da su informacije o cijenama netočne. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, pružatelj će omogućiti kupcu da se povuče iz kupnje, a istodobno će ponuditi kupcu rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Kupoprodajni ugovor između ponuditelja i kupca sklapa se u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu (kupac prima elektroničku poruku o statusu prihvaćenog naloga).

Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti su fiksni i primjenjuju se i na pružatelja i na kupca.

Postupak kupnje

1.Narudžba je prihvaćena

Nakon narudžbe kupac e-poštom primi obavijest da je narudžba prihvaćena. U ovom koraku kupac ima mogućnost otkazati narudžbu u roku od jednog sata. Sveobuhvatne informacije o statusu i sadržaju narudžbe, kupcu su uvijek dostupne na web-stranici pružatelja usluga.

2. Potvrda narudžbe

Ako kupac ne otkaže narudžbu, nalog se obrađuje za daljnju obradu kada ponuditelj pregleda narudžbu, provjeri dostupnost naručenih artikala i potvrdi narudžbu ili je odbije s razlogom. Da bi provjerio podatke ili osigurao točnost isporuke, pružatelj usluga može nazvati kupca na njegov kontaktni broj. Nakon potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca putem e-maila o planiranom roku isporuke. U ovom trenutku je ugovor o kupnji naručenih artikala između kupca i ponuditelja neopozivo zaključen.

3. Otpremljena roba

Ponuditelj u dogovorenom roku robu pripremi, i o tome obavještava kupca putem e-maila.

Ponuditelj u tom e-mailu obavještava kupca o politici povrata robe, kao i kome se može obratiti u slučaju kašnjenja isporuke te koga može kontaktirati u slučaju žalbe.

Potrošačka košarica

Potrošačka košarica u online trgovini slična je onoj u klasičnoj trgovini. U košaricu možete staviti artikle koji vam se čine zanimljivima i vrijednim kupovine, a prije kupnje moguće ih je ukloniti ili naručiti.

Vrijednost košarice je ažurna, a u košarici možete promijeniti i količinu odabranih artikala.

Pravo na povlačenje iz kupnje, povrat robe

Potrošač ima pravo u roku od 14 dana od primitka robe (na e-mail adresu info@topekstenzije.com) obavijestiti tvrtku o odustajanju od ugovora, bez navođenja razloga za odluku. Jedini trošak za potrošača u pogledu otkazivanja je trošak vraćanja robe. Roba se mora vratiti prodavatelju najkasnije 14 dana nakon slanja otkazane obavijesti o ugovoru (kupnje). Primljena roba mora biti vraćena neoštećena, neiskorištena i nepromijenjena, osim ako je roba uništena, neispravna, izgubljena ili količinski smanjena, a da potrošač nije kriv. Povrat uplata izvršit će se što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o otkazu. Povrat uplata se vrši preko TRR klijenta. Povrat primljene robe tvrtki, u roku za povlačenje iz ugovora, smatra se obavijest o povlačenju iz ugovora.

Važno!
Artikle za promjenu ili vraćanje pošaljite na RA13 d.o.o, Vojkovo nabrežje 23, 6000 Koper, Slovenija
Troškove prijevoza uvijek snosi pošiljatelj, ako nije unaprijed dogovoreno drugačije.
Paketi s otkupninom se ne prihvaćaju.
Svi artikli su označeni naljepnicom da, ukoliko bi proizvod testirali, zbog higijenskih i drugih razloga, proizvod više nije moguće reklamirati.
Prilagođeni paketi ne podliježu reklamaciji jer se izrađuju ručno i prema dogovorenim mjerenjima koja su napisana na web stranici.
U slučaju povrata ili reklamacije već umetnutih keratin i microring pramenova i ekstenzija, potrebno je priložiti račun frizera ili osobe s licencom u području produženja kose, koja je umetnula naše ekstenzije za kosu, kao dokaz da vam je stručna osoba stavljala ekstenzije, a ne vi sami! Inače NE reklamiramo već umetnute kose!
Materijalni nedostatak

Kada materijal ima nedostatak? Kada:
Artikl nema značajke potrebne za njegovu normalnu uporabu ili za stavljanje u promet,
artikl nema značajke koje su potrebne za posebnu uporabu za koju je kupac kupio, a koja je prodavaču bila poznata ili bi trebao znati
artikl nema značajke i razlike, koje su izričito ili tiho dogovorene ili propisane,
je prodavač izručio artikl koji ne odgovara modelu, osim ako je model prikazan samo zbog oglasa.
Kako se provjerava ispravnost artikla?

Provjerava se sa drugim korektnim artiklom iste vrste, uz to i sa izjavama proizvođača ili deklaracijama na samom artiklu.

Kako se dokazuje materijalan nedostatak?

Kupac nas mora obavijestiti o svakoj materijalnoj pogrešci zajedno s točnim opisom, na vlastiti trošak, unutar zakonskog roka i dopustiti nam da pregledamo artikl.

Pravo na uvažavanje materijalne greške na artiklu točnije je uređeno odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Dostava

Ponuditelj će robu ili uslugu dostaviti u dogovorenom roku.

Dostava pošiljke je preko kurira.

Troškovi dostave

Trošak dostave je jedinstven za cijelu Hrvatsku i iznosti 4,50 eura
Za plaćanje preuzećem dodatno se plaća 1,50 euro

Besplatna dostava

Troškovi se ne plaćaju, ako robu preuzmete osobno ili ako naručite proizvode u ukupnoj vrijednosti iznad 150 eura.

Ako u vrijeme dostave niste kod kuće na danoj adresi, možete paket preuzeti u najbližoj pošti ili na GLS mjestu preuzimanja. Ako vam je potrebna šifra isporuke javite se na e-mail info@topekstenzije.com gdje ćemo vam sa veseljem pomoći.

Zaštita osobnih podataka

Ponuditelj se obavezuje da će trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika.

Ponuditelj će osobne podatke upotrijebiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i svu ostalu potrebnu komunikaciju.

Korisnikovi podatci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.

Komunikacija

Ponuditelj će sa korisnikom stupiti u kontakt preko sredstava telekomunikacije, osim ako se korisnik tome izričito ne protivi.

Dječja zaštita

Reklamne poruke bit će jasno vidljive (s obzirom na dob) i jasno odvojene od igara i natjecanja. Svaka komunikacija koja je namijenjena djeci biti će primjerna njihovoj dobi i neće iskorištavati povjerljivost djece, manjak iskustva i osjećaja lojalnosti.

Ponuditelj ne smije primati narudžbe od nekoga za koga zna ili sumnja da je dijete, a da za to nema izričite dozvole njegovih roditelja ili skrbnika.

Ponuditelj bez dozvole njegovih roditelja ili skrbnika ne smije primati bilo koje podatke koji su vezani za dijete.

Upravo tako ponuditelj trećoj osobi ne smije izdati podatke prikupljene od djece, osim roditelja i skrbnika.

Ponuditelj ne smije ponuditi slobodan pristup do proizvoda ili usluge koje štete djetetu.

Isključenje od odgovornosti

Ponuditelj u većini slučajeva pokušava osigurati ažurnost i točnost podataka koji su objavljeni na njegovim stranicama. Ipak se mogu svojstva artikala, rok dostave ili cijene mijenjati tako brzo da ponuditelj ne uspije popraviti podatke na web stranicama. U tom slučaju ponuditelj će obavijestit kupca o promjenama i omogućiti mu dostup do narudžbe ili zamjenu naručenog artikla.

Mada se ponuditelj trudi zajamčiti točne fotografije artikala koje prodaje, potrebno je da se sve fotografije primaju kao simbolične. Fotografije ne jamče svojstvo proizvoda.

Prigovori i spori

Ponuditelj poštuje valjano zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Ponuditelj u većini slučajeva pokušava ispuniti svoju dužnost i uspostaviti dinamičan sustav rješavanja žalbi te navesti osobu s kojom u slučaju poteškoća kupac može komunicirati preko telefona ili e-pošte. Žalbu šalje na online adresu info@topekstenzije.com.

Postupak žalbe je povjerljiv.

Pružatelj je svjestan da je bitna značajka potrošačkog spora, barem u pogledu sudskog rješenja, nerazmjer između ekonomske vrijednosti potraživanja i troškova koji nastaju u samom rješavanju spora. To je ujedno i glavna prepreka za potrošača da ne pokrene spor pred sudom. Stoga pružatelj nastoji učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi riješio bilo koji spor uz obostrani pristanak.

Ako imate bilo koje drugo pitanje možete nas kontaktirati na info@topekstenzije.com i mi ćemo vam rado pomoči.

U slučaju da kupac / potrošač nije zadovoljan rješenjem prigovora, mogu:

1. u skladu sa Zakonom o vansudskom rješavanju potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu: ZlsRPS) podnijeti Europskom centru za rješavanje sporova (u daljnjem tekstu: ECDR) inicijativu za pokretanje vansudskog rješenja određenog potrošačkog spora; 6108890000, sa sjedištem u Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, koje je dobavljač prepoznao kao kompetentnog izvođača za rješavanje potrošačkih sporova. ECDR je registriran pri Ministarstvu ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije (u daljnjem tekstu: MGRT) kao davatelj vansudskog rješavanja potrošačkih sporova i tako će biti. postupak posredovanja i arbitraže (kombinacija posredovanja i arbitraže) o kojem je odlučio davatelj usluga u skladu s “Pravilima ECDR o vanparničnim postupcima za rješavanje sporova potrošača” objavljenim na web stranici www.ecdr.si. Na ovaj način kupcu / kupcu se osigurava brz, jednostavan i učinkovit način vansudskog rješavanja potrošačkih sporova, jer se postupak uglavnom završava u roku od 30 dana i besplatan je za kupca / potrošača (kupac / potrošač pokriva samo troškove svog potencijalnog punomoćnika). Inicijativa za pokretanje postupka podnosi se na obrascu koji je dostupan elektroničkim putem na www.ecdr.si ili u papirnatom obliku u sjedištu ECDR-a. Postupke vanparničnog rješavanja potrošačkih sporova provode neutralni stručnjaci ovlašteni ECDR koji ispunjavaju uvjete propisane ZlsRPS i upisuju se u registar izvođača MGRT.

U skladu sa ZlsRPS, davatelj također objavljuje elektroničku vezu na Europsku platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

2. podnijeti tužbu pred nadležnim sudom prebivališta kupca.